Sirds dabiskā mīlestība – Šraddha

By | July 9, 2015
Svami Šri Juktešvars

Svami Šri Juktešvars

OM dzird kultivējot Šraddha (sirds dabisko mīlestību), Virja (morālu drosmi), Smriti (atmiņu par savu dievišķību), un Samādhī (rāmu sakopota prāta stāvokli).

Šraddha ir nostiprināta sirds dabiskā mīlestība.

….

Sirds dabiskā mīlestībaRADDHĀ] ir principiāla kvalitāte , lai sasniegtu svētītu dzīvi. Kad dabiskā mīlestība – dabas debesu dāvana – parādās sirdī , tā nodzēš visus uzbudinājuma cēloņus sistēmā un atdzesē to līdz perfekti normālam stāvoklim.

Sirds mīlestība , pastiprinot vitālos spēkus, izspiež no organisma visus svešos elementus, slimību baktērijas un vīrusus, dabiskā ceļā ar svīšanu un citos veidos.

Tad cilvēks var kļūt perfekti vesels ķermenī un garā un saprast pareizā veidā Dabas vadību.

Kad šī mīlestība ir attīstīta cilvēkā, viņam kļūst iespējams saprast savu paša dabisko stāvokli, tāpat arī citus cilvēkus, kas ir viņam līdzās.

Tieši caur šo dabiskās mīlestības īpašību cilvēks var kļūt tik veiksmīgs , ka var atrast patiesi garīgu sabiedrību un caur to būt pasargāts arvien.

Bez šīs mīlestības cilvēks nespēs dzīvot ne dabisku dzīvi, nedz arī iegūt piemērotu cilvēku sabiedrību sava paša labumam. Viņš bieži nokļūs svešu, ārēju elementu ietekmē, kļūdoties dabas vadības izpratnē, kā rezultātā cietīs gan ķermenis, gan prāts. Viņam būs neiespējami sasniegt mieru un dzīve būs pilna grūtību.

Tādējādi šādas mīlestības dāvanas kultūra ir būtiska, lai sasniegtu svēto glābšanu, un bez šaubām ir neiespējami bez tādas kultūras izdarīt kaut soli tās virzienā.

Skat. Atklāsmes grāmata II 2-5.:

Es zinu tavus darbus un pūles, tavu pacietību un ka tu nevari panest ļaunus cilvēkus un esi pārbaudījis tos, kas saucas par apustuļiem, bet nav, un esi atradis tos par melkuļiem.

Tev ir pacietība, tu esi grūtumu nesis Mana Vārda dēļ un neesi piekusis.

Bet Man pret tevi ir tas, ka tu esi atstājis savu pirmo mīlestību.

Tad nu pārdomā, no kā tu esi atkritis; atgriezies un dari pirmos darbus.

Šri Juktešvars “Svētā Zinātne” 3.nodaļa, 5. – 6. sutras., pēc 1920.gada Sadhusabhas izdevuma

One thought on “Sirds dabiskā mīlestība – Šraddha

  1. KRIJA Post author

    Šri Juktešvara “Svētās zinātnes” 3.nodaļas 5. sutra patiesībā ir pārfrazēts Patandžali “Joga Sutru” 20.pants: <<Šraddhā Vīrja Smriti Samādhi Pradžnā Pūrvaka Iterašām - Citi sasniedz To ar ticību (Šraddhā), enerģiju (Vīrja), atminēšanos (Smriti), prāta līdzsvarošanu (Samādhi) un atšķirtspējīgu inteliģenci (Pradžnā).>>
    Un tālāk seko paplašināts komentārs par šī “Joga Sutru” panta pirmo elementu ‘Šraddhā’ – vārdu, kuru parasti tulko vienkārši kā ‘ticība’. Juktešvars paplašina un paskaidro plašāk, ko patiesībā vajadzētu saprast kā primāro nozīmi ar vārdu ‘Šraddhā’. Ka tā ir sirds dabiskā mīlestība, par ko šeit ir runa.

    Šis piemērs mums parāda skolotāju darbu dziļo raksturu – daudzos gadījumos tikai šīs kultūras literārā mantojuma bagātības pazīšana var sniegt iespēju saprast viņu darbus visā to nozīmju un nianšu bagātībā.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.